Restauracja Villa Vital - Świeradów Zdrój zaprasza na degustację potraw kuchni śląskiej, polskiej i tajskiej.
Filet z soli podawany na ziemniaczanym carpaccio w delikatnym sosie maślanym – Delikatny filet z soli podawany z sosem z płatkami migdałów oraz blanszowaną marchewką i porą wprost rozpływa się w ustach. Z czystym sumieniem – specjalność Szefa Kuchni.
Pierogi ruskie domowej roboty z okrasą z cebulki i boczku podawane z kwaśną śmietaną, po staropolsku...
Tatar tradycyjny - Przekąska idealna dla prawdziwych smakoszy. Przygotowywany według tradycyjnej, staropolskiej receptury na bazie najwyższej jakości mięsa, z dodatkiem gamy przypraw, ogórka i cebuli. Warte spróbowania! Oryginalny sposób podania!
Rolada wieprzowa podawana z kluskami śląskimi i czerwoną kapustą na ciepło – Nie mogło zabraknąć w naszej restauracji tej aromatycznej i smacznej potrawy. To sztandarowe danie kuchni śląskiej spotyka się z dużym uznaniem naszych gości. Rolada serwowana jest z kluskami śląskimi, domowej roboty sosem pieczeniowym i czerwoną kapustą, podawaną na ciepło.
Tom Yam – to najbardziej znana tajska potrawa. Pyszna, orientalna zupa rybna, która charakteryzuje się kwaśno-ostrym smakiem. Przyrządzana ze świeżymi ziołami i przyprawami, co nadaje jej niespotykany i niezapomniany smak.
Satay z kurczaka – marynowane szaszłyki w aromatycznym sosie orzechowym, grillowane i podawane z ryżem jaśminowym oraz świeżą sałatką z ogórka. Dopełnieniem tej potrawy jest dip kuchni azjatyckiej, który świetnie pasuje do delikatnego kurczaka.
Spaghetti z warzywami i kawałkami wieprzowiny – to spaghetti z nutą sosu ostrygowego, sporządzanego na bazie ekstraktu z gotowanych ostryg. Danie to charakteryzuje tajemniczy słodko-słony smak Dalekiego Wschodu...